* وضعیت پوشش مساله هستهای در روزنامهها به خوبی در صفحه یک روزنامه اعتماد نمودار شده است. جایی که عکسی از حاشیه مذاکرات با تیتر «انتظار» در هم آمیخته است. واقعیت این است که در این شرایط فرسایشی شاید بهتر باشد که رسانهها به حواشی بیشتر از متن بپردازند. چیزی مثل همان عکسهایی که درآمده و امروز در چندین روزنامه مثل اعتماد و ایران دیده شد اما متاسفانه هم کمیت این گزارشها و هم کیفیت آن بسیار نازل است.
* سخنان رهبری در دیدار دانشجویان با وجود اینکه تا پاسی از شب گذشته ادامه داشت در بسیاری از روزنامهها بازتاب داشته است. حتی رسالت که معمولا برای این خبرهای آخرشبی منتظر نمیشد و یک روز دیرتر آنها را پوشش میداد هم کمی دندان روی جگر گذاشته است. سخن رهبری در مورد استکبارستیزی بیشترین توجه را به خود جلب کرده است. البته این را باید اضافه کنم که تنها روزنامه اصلاحطلبی که سخن رهبری را تیتر یک کرده (آن هم سخنی درباره تشکلهای دانشجویی)، روزنامه شهروند بوده است و این خبر عمدتا در تیتر و عکس یک روزنامههای اصولگرا پوشش داده شده است. در مقابل هم هیچ روزنامه اصولگرایی غیر از وطن امروز، مساله هستهای را طرح نکرده است. ذکر این نکته ضروری است که با توجه به اهمیت دیدار رهبری، طولانی بودن آن و شرایط بد پوشش آخر شب پیشبینی میشود این خبر تا فردا هم در روزنامهها بماند البته اگر در هیاهوی مذاکرات گم نشود.
* کشف تیم تروریستی در شرق کشور و توجه رسانهها به آن میتواند نشانی از وضعیت احساس امنیت در کشور باشد. قبلا و در برخی گزارشها از جستجوی بالای داعش در مناطق غربی کشور هم خبرهایی آمده بود که موید توجه افکار عمومی به این خطرات است.
* سخنان روحانی در دیدار هنرمندان باز هم چندان که باید مورد توجه قرار نگرفته است. اساسا روحانی در هفتههای اخیر به خاطر مساله هستهای به حاشیه رفته است. نتایج جستجوی گوگل نشان میدهد اگر چه معدل جستجوی کلمه روحانی از ظریف در بازه یک ماه اخیر کمتر بوده است ولی در دو هفته اخیر، میزان جستجوی کلمه ظریف 20 واحد از کلمه روحانی بیشتر شده است. در دو هفته اخیر حدود 5 درصد کل جستجوی ایرانیان کلمه ظریف بوده است.
* مطرح شدن دوباره مساله کهریزک جالب است و توجه رسانههای کشورمان به موضوع یمن هم همین طور ولی جالبتر از همه توجه به مساله طلاق توافقی در این روزهاست. موضوع لزوم مراجعه به مشاور در مورد طلاق توافقی در حالی مورد توجه رسانههای ایرانی قرار گرفته که این قانون در حال حاضر و از مدتی پیش اجرا میشود. با این حال گزارش روزنامه جام جم رویکرد درستی داشته که به استخدام مشاوران زبردست توسط قوه قضاییه پرداخته و نه اصل موضوع قانون حمایت از خانواده. به نظر میرسد جام جم به این خاطر راه غلط دیگر رسانهها را نرفته که با منبع خبر، پرنیان قوام، مصاحبه جداگانهای کرده است.
* توجهتان را از یحیی آل اسحاق برندارید. مدتی است که روی جلد روزنامه رسالت دیده میشود و امروز در 4 روزنامه کشور از او تیتر یا عکسی وجود دارد. انتخابات مجلس که میدانید کی است؟